Президентът на САЩ Джо Байдън обеща в събота да се погрижи

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обеща в събота да се погрижи
Коментари Харесай

Байдън пристигна във Флорида след урагана, въпреки протеста на губернатора

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание в събота да се погрижи за щата Флорида, до момента в който пътуваше, с цел да види лично последиците от урагана Идалия, връхлетял в края на август.  Той отхвърли въпросите за губернатора и претендента за президент на Републиканската партия Рон Десантис, който сподели, че няма да го съпровожда в това посещаване, оповестява New York Post.

" Не мисля, че той ще бъде там, сподели Байдън за Десантис, до момента в който се насочваше към Air Force One. Ние ще се погрижим за Флорида. "

Байдън се засмя, когато го попитаха дали е склонен с Десантис, че неговото посещаване може да попречи на сериозните възстановителни дейности. 

Планираното тричасово посещаване на Байдън наподобява е било деликатно планувано, за да го държи надалеч от най-лошото от опустошението.

Неговите действия ще бъдат лимитирани, с цел да направи въздушна обиколка, организира брифинг с длъжностни лица, както и да се срещне с жителите на място, преди да се насочи към щата Делауеър за остатъка от уикенда.

Десантис - който сърдечно приветства Байдън във Флорида при други бедствия - си взе отмора от президентската акция, с цел да управлява напъните за възобновяване, сподели в петък, че чака цялото електрозахранване в домовете да бъде възобновено през уикенда.

Припомняме, че ураганът Идалия връхлетя крайбрежието на Мексиканския залив на Флорида в сряда със мощни ветрове, проливни дъждове и избухлив прибой, след което отслабна и се насочи към Югоизточна Джорджия, където наводненията хванаха в капан някои поданици в домовете им.

Часове откакто Идалия връхлетя брега като мощен вихър от категория 3 в Кийтън Бийч в региона на Биг Бенд във Флорида, управляващите към момента се опитваха да оценят цялостния размер на вредите в най-силно засегнатите региони.

Прекъсванията на електрозахранването бяха необятно публикувани.

Свирепи ветрове събориха покрива на бензиностанция в Пери, град с към 7000 поданици на към 32 км във вътрешността в сушата и северно от мястото, където Идалия излезе на брега, сподели видео на CNN.

На конференция в късния следобяд губернаторът Десантис сподели, че наподобява множеството поданици в уязвими, ниско ситуирани региони са се вслушали в заповедите за евакуация и предизвестията да се реалокират на по-високи места.

Магистралният патрул на Флорида заяви по-рано денем, че двама водачи са починали в обособени произшествия, свързани с дъжд в сряда сутринта. ДеСантис по-късно сподели, че държавните управляващи проверяват една непотвърдена гибел на пътнотранспортно произшествие, обвързвана с стихия.

Губернаторът сподели, че към 565 000 поданици са останали без електричество в даден миг по време на и след бурята.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР